Årselever

Årseleverna är till stor hjälp för våra yngre elever då de alltid finns till hands och kan hjälpa dem med allt möjligt här i stallet. Som årselev får man en stor chans till en enorm utveckling, både som ledare, ryttare och i hästkunskap.

Hösten 2020, har vi följande årselever i åldern 13-16 år

Ida Davidsson
Mira Davidsson
Inez Ahnberg
Alva Söderström
Alva Hultberg
Lowa Nyström
Elvira Lundh
Nisella Åhlund
Moa Sigurdsson
Elin Berg

Som Årselev har man ett visst ansvar

Man jobbar 2 & 2 tillsammans en vardag i veckan som stallvärd.
Det innebär att man ska finnas till hands i stallet under eftermiddagen när våra yngre elever har sina ridlektionen och hjälper till före och efter. De ser också över hästarna, mockar i spiltorna, fyller vatten och håller det rent och snyggt i stallet.

Man turas också om 2 & 2 att hjälpa till på lördagsjourerna då vi arbetar kl. 7-12.
Först sköts stallet med fodring och utsläpp, samt mocka och göra stallet klart tillsammans med en av våra ordinarie personal, som sedan avslutas med hästis i 3 grupper, 9-12.

Årseleverna är också till stor hjälp under ridskoleklasserna på våra Pay & Jumper som hålls här på klubben. De får då en gratis start vid varje P&J.

Som tack för allt detta jobb får årseleverna en ridlektion i veckan.
Där emellan lägger vi in andra roliga och lärorika evenemang som kan variera väldigt mycket år till år, då eleverna själva får komma med förslag på vad de vill göra.

Årselever har även var sin blockhäst.
Alltid en av ridskolans hästar som de ansvarar för lite extra, som de oftast rider på deras lektion och jobbar med långsiktiga mål som ekipage. Senare är planen, för de som vill, att vi även ska åka ut och tävla på andra pay & jumper och pay & rider för mer utveckling som tävlingsryttare.

Vi ser fram emot en spännande och lärorik termin med en hel del roliga saker inplanerade!

/ Michaela Brickarp  aug 20

För mer information, kontakta Fia eller Ellinor i stallet tfn: 0703-058801, This is a mailto link

Uppdaterad: 09 AUG 2020 14:13 Skribent: Lisa Tidman

Swish: 123 270 34 78