Ridskoleregler

Vill du ladda ner ridskolereglerna som pdf-fil - Klicka HÄR

• För att rida lektion på Tranås Ridklubb måste du vara medlem i Tranås Ridklubb.
    Som medlem omfattas du av Tranås Ridklubbs kollektiva försäkringsskydd.
    I medlemskapet ingår även att du hjälper till att fortsätta sprida TRK-andan.

• Ridskoleåret löper från augusti till juni. Exakta datum fastställs vartefter. Vid lov är det ridning som vanligt med undantag för v 52. Det är heller ingen ridning på röda helgdagar, vissa aftnar och under större evenemang/tävlingar.

• Hästlista finns på anslagstavlan till vänster innanför stora entrén, där står det vilken häst man ska rida.
    Går den inte på lektion ska den göras i ordning och vara klar för att föras ut till ridning på utsatt tid.
    Eleven bör därför vara på plats minst 20 minuter innan lektionens början. Uppsittning och avstigning ingår i ridtiden.

• Anmälda privathästryttare får låna lektionshäst endast i mån av tillgång och i samråd med instruktören.
    Ryttare som är uppstallade på TRK och är anmälda som privathästryttare får avdrag på ridavgiften enl. prislistan, dock inte vid enskilda tillfällen.

• Alla ridskolans elever blir tilldelad Cafeteriajour 1-2 ggr per termin samt några funktionärstimmar vid tävlingar eller evenemang.
    Det är elevens eget ansvar att hålla reda på när man har dessa åtagande och att byta dag om datumet inte passar. Det är mycket viktigt för TRKs ekonomi att detta fungerar.

• Återbud till lektion skall meddelas via elevportalen https://academy.hippocrates.se eller via e-post This is a mailto link senast kl.15.00 på riddagen, annars förloras rätten att rida igen lektionen. Ange elevens namn, ridtid och dag.

• Igenridning sker under ridskoleåret i mån av plats, det finns dock inget krav på igenridning. Det är elevens eget ansvar att efterfråga igenridningstillfälle. Försök att rida igen så snart som möjligt. Har du sagt upp ditt abonnemang måste du rida igen innan din abonnemangsperiod är slut. Igenridningar får överlåtas till annan medlem inom samma prisgrupp. Det går även att rida igen en lektion innan det avbokade tillfället. Avbokade teorilektioner kan inte ridas igen.

• Året är indelat i fem betalningsperioder, abonnemang, med ca nio lektionstillfällen. Varje abonnemangsperiod är fristående men löper vidare om inte någon uppsägning sker inför nästa abonnemang. Alla abonnemang betalas i förskott och ditt abonnemang måste vara betalt för att du ska få rida. Det är mycket viktigt att säga upp ditt abonnemang i tid om du inte har för avsikt att rida nästkommande period. Detta för att vi ska kunna planera vår verksamhet. För abonnemangsperioder och uppsägningstider - Klicka HÄR

• Om du inte säger upp ditt abonnemang löper det på. Du måste säga upp ditt abonnemang om du tänker sluta rida. Säger du inte upp abonnemanget har du förbundit dig att betala nästa abonnemang. Utebliven betalning gäller alltså inte som uppsägning.
    All betalning för abonnemang sker via faktura som mailas ut till dig, önskar du pappersfaktura via brev tillkommer en administrationsavgift på 50 kr. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso.

• Abonnemanget sägs upp via mail till This is a mailto link eller via post till Tranås Ridklubb, Zinkgatan 5, 573 38 Tranås.
    Uppsägningar som lämnas till ridlärarna godtas inte.

• Förövrigt gäller TRKs Anläggningsregler.

• Vill du börja rida hör du av dig till TRK på telefon 0703-058801 eller via e-post This is a mailto link

Varmt välkommen som elev på Tranås Ridklubb!

Uppdaterad: 03 JUL 2020 12:39 Skribent: Lisa Tidman

Swish: 123 270 34 78

Minsta belopp 10 kr
Ange Café, knatteridning