Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lisa Tidman

Att hyra box på TRK


Det finns en ledig box för uthyrnig från 1/11......

 

Vi erbjuder bla.

Rejäla boxar och trevliga hagar
Ut-och ev insläpp, ev täckesbyte på morgonen
Fodring 3 ggr per dag
Möjlighet att köpa grovfoder och spån på plats,
eller ha viss egen förvaring på logen
Eget skåp i stor låsbar sadelkammare
Hovslagerbås och hästduschar med varmvatten
Tillgång till ridhus och upplyst ridbana med hindermaterial
Härliga ridvägar
Utbildade instruktörer med möjlighet för privatundervisning
Fin cafeteria
Och härlig gemenskap genom ideellt arbete.....

 

Information

    Tranås Ridklubb har 16 boxar till uthyrning för privata hästar/ponnyer, denna avdelning kallas Privatstallet.
   Om det finns lediga boxar och hagplats kan korttidshyrning av boxar förekomma.

För dessa gäller lite speciella regler. TRK prioriterar dock tillsvidareuthyrningar.

 

   Som boxhyrare har man fri tillgång till anläggningens hästduschar, hovslagarbås, manege och ridbanor med hindermaterial - i mån av plats. Det förutsätts att man följer TRKs Anläggningsregler.   Det finns också många trevliga ridvägar för uteritt.
    Till varje box hör ett rejält låsbart skåp i sadelkammaren som är låst nattetid och helger.  Där har man även tillgång till torkrum och - mot avgift - att få sin grovtvätt (ej vintertäcken)  tvättad. Man får förvara mattunnor och ev. ett extra skåp samt hö och halm på loftet, så länge det finns plats för det.
    På TRK finns rika träningsmöjligheter och ridskolan har utbildade instruktörer som även kan undervisa privat. Vidare arrangeras ett antal träningstävlingar samt */** tävlingar under året.
 

    I boxhyran ingår fodring 3 gånger dagligen, morgon, lunch och kväll,  med de grovfoderkassar och ev. hinkar som boxhyraren har ställt i ordning. Det ingår utsläpp av hästen i hagen på morgonen och intag eller kasse i hagen på lunchen (vid kl 12). Vill man ha hästen ute längre, eller ge mat på eftermiddagen, ansvarar man själv för det. Många boxhyrare väljer att samarbeta om detta.
Allmän hästskötsel, mockning m.m. sköts av boxhyraren själv. Vissa extratjänster som tex byte av morgontäcke eller extra intag till tex hovslagare kan dock normalt utföras av stallpersonalen mot en extra avgift som efterfaktureras. Under sommaren ansvarar boxhyrarna själv för hästarnas skötsel, ev ut o intag m.m när inte personalen jobbar eller har semester. Sommarhage erbjuds men det garanteras inte bete.
     På TRK kan man köpa grovfoder och spån som då faktureras efter förbrukning i efterskott till självkostnadspris. Man får dock gärna ha sitt eget, om det finns plats för det.

 

 

Alla fasta boxhyrare har helgjour tillsammans med en annan boxhyrare ca var åttonde helg, och därutöver har man extrajourpass under storhelger (jul, nyår, påsk etc.) samt vissa röda dagar när inte personalen jobbar. Detta innebär att man fungerar som stallpersonal, även för ridskolans hästar. Läs gärna ”Rutiner för stalltjänst” på vår hemsida eller på anslagstavlan i stallet för mer information om vad som ingår i jouren.
     På sommaren delar alla boxhyrare på tillsynen av ridskolans beteshästar i hagarna när inte personalen jobbar. Beteshagen kan då ev. ligga en mindre bilresa från TRK.


     Stalljouren är obligatorisk. Vid förhinder ligger det på boxhyrarens eget ansvar att byta eller om möjligt hyra in en godkänd jourvikarie.
     För korttidshyrare kan ibland jourtjänst ersättas av en högre hyra.

 

 

Man skall också delta i utlysta boxhyrarmöten, samt ett antal arbetsdagar om året och ställa upp som tävlingsfunktionär eller cafeteriapersonal på minst en av årets stora tävlingar. Har man förhinder själv får man dock representeras av en kunnig person över 15 år.

 

    TRK har ingen fast anställd vaktmästare. Vaktmästaruppgifterna utförs till dels av stallpersonalen och ibland även säsongs- eller beredskapsarbetare. En stor del av vaktmästeriet utförs ideellt  och boxhyraren får därför räkna med att själv åtgärda nödvändiga förbättringar och reparationer etc. på anläggningen och i hagarna.

 

   TRK är förövrigt helt beroende av ideella krafter, så som boxhyrare förvantas man därför att bidra med en del ideellt arbete på anläggningen och vid förekommande arrangemang under året.
Vid uppstallning i två boxar skall fullgott arbete mht. jourer, ideellt arbete, arbetsdagar m.m. utföras för varje box.

 

Viljan att arbeta för klubbens bästa, och lojalitet med TRK är alltid nummer ett.

 

 

    Hästarna på TRK hanteras ibland av olika och även relativt ovana personer, uppstallade hästar måste därför vara lätthanterliga och okomplicerade.
    Alla hästar måste godkännas av TRKs box - och hagansvarige innan uppstallningen
, vi har bl.a särskilda krav på avmaskning och vaccinationer, och det är också box- och hagansvarige som bestämmer vilken hage som hästen skall gå i.
På TRK går hästarna i flockar och det är det endast konvalescenthästar som går ensamma i hagen.

    Vad som för övrigt gäller för godkännandet av hästar, hagar o boxar m.m. finns att läsa  i dokumentet ”Regler för privatägda hästar på TRK” med tillhörande "Smittsäkerhet i häststall" och fler regler finns definerade i boxhyrarnas avtal som lämnas ut till seriöst intresserade.

 

 

    På Tranås Ridklubb finns även en ridskola. Privatstallet och ridskolan är beroende av varandras existens och därför måste de både kunna samarbeta, hjälpa och ta hänsyn till varandra. För Privatstallets del innebär det bl.a. att man måste ställa lite större krav på säkerheten, uppstallade hästar och boxhyrare än vad som kanske är vanligt i ett mindre privatstall.
Som privathästägare måste man också vara beredd att föregå med ett gott exempel och bemöta personal och eleverna på ett trevligt sätt.

 

     Ömsesidig hänsyn, samarbetsförmåga och kompromissvilja är överhuvudtaget ledord när man har box i ett så pass stort stall.

Vi strävar efter att alla skall känna sig välkomna på TRK och agera i enlighet med dokumentet TRK-andan.

 

Boxhyraren undertecknar ett hyresavtal där villkor, samt båda parters skyldigheter och rättigheter är beskrivna. Man erbjuds först ett avtal om 6 månaders visstidsplats. Tillsvidareavtal kan sedan skrivas, om och när parterna kommer överens. När avtalet har ingåtts faktureras boxhyraren en depositionsavgift som återbetalas senast 3 månader efter att avtalet upphört och boxen m.m. har besiktigats och godkänts.
   Kallhyran betalas månadsvis i förskott. Aktuella avgifter kan ses HÄR.

Man har 4 veckors ömsesidig uppsägningstid av visstidsavtalet och 2 månaders uppsägningstid av tillsvidareavtalet. För kortidsuthyrning gäller dock tidsbestämt avtal eller särskild avtalad uppsägningstid.

 

    Andrahandsuthyrning av box är inte möjlig på TRK, men boxhyrarna har förmånen att kunna låna ut sin box och ev. sadelkammarskåp, under en viss tid förutsatt att utlåningssreglerna följs.

 

 

Hur får man en box? Läs mer HÄR

 

 

Välkommen som boxhyrare på TRK

 

För frågor angående boxavtal, boxplats, överlåtelser, köplacering, köansökan m.m.

Kontakta Lisa Tidman

Tfn: 0708-829905

e-post: This is a mailto link

 

 Här finns dokumentet "Att hyra box på TRK" som pdf-fil för utskrift

Uppdaterad: 06 SEP 2022 20:54 Skribent: Lisa Tidman

Kontakt & karta 


Se här när

Manegen/Ridbanan
är bokad
 


Det är mycket viktigt att
Cafeterian hålls öppen

Se här när det är

din tur att stå


Swish: 123 270 34 78Minsta belopp 10 kr
Ange Café, knatteridning
anläggningsavgift, tävling etc.


Köp eller skänk
begagnade ridkläder/saker i TRKs
Loppisskåp


Se här vem som är
TRKs Sponsorer

TACK för er hjälp!

Så kan DU eller ditt företag
sponsa TRK


Stöd TRK genom att göra
dina nätinköp via
Sponsorhuset


Handla i dina vanliga butiker
- Pengar tillbaka till TRK och dig


Besök gärna TRKs sida på

 facebook

EllerLäs mer HÄR


STÖD TRK
KLICKA HÄR

 När du ska spela på

Svenska spel logo

 


Stöd Tranås Ridklubb 
via Svenska Spels Gräsroten
Anslut ditt spelkort till TRK

 

Postadress:
Tranås RK - Ridsport
Zinkgatan 5
57338 Tranås

Kontakt:
Tel: +46703058801, +46703058801
E-post: tranasridskola@gmail...

Se all info