Nyheter från Svenska Ridsportsförbundet

Camilla Lind är bästa svensk efter den inledande dressyren på VM i sportkörning för enbet i franska Pau. Fredagens maraton börjar 12:00 - starttider.

FEI säger ja till EM 2021

(2020-10-21 18:45)
FEI, det internationella ridsportförbundet, säger ja till EM i dressyr och hoppning 2021, under förutsättning att tilltänkta arrangörer konfirmerar.

Att hylla ridsportens hjältar hör till årets höjdpunkter. Nu rustar vi för en digital gala den 26 november kl 20:00. En galatimme fullproppad med hyllningar och med Henrik Johnsson som programledare. Och där hela Hästsverige kan vara med och fira.

Ny medlemsförening

(2020-10-21 07:43)
Vi hälsar Södra Ölands Ryttarförening välkommen som ny medlemsförening i Svenska Ridsportförbundet.

Fälttävlanssäsongen brukar ta slut i oktober men Gärds Ryttarförening storsatsar och arrangerar internationell tävling den 24-26 oktober. Kommunen ställer också upp och evenemanget har fått namnet Kristianstad International Eventing.

Yrkesprov för Diplomerad Svensk Ridlärare III har genomförts i dagarna. Sju deltagare passerade nålsögat och fick ta emot sina diplom.

Med anledning av gällande restriktioner tog förbundsstyrelsen den 24 juni beslut om tillfälliga ändringar och kompletteringar av TR, tävlingsreglementet. Reglerna är reviderade och gäller från 16 oktober.

Finalen i Prins Carl Philips Pris, som skulle ha avgjorts i samband med Sweden International Horse Show, har fått ny arrangör. Arena Youth Tour har en ny deltävling av samma anledning

Patrik Kittel med Delaunay OLD blev femma i söndagens Grand Prix Kür när FEI World Cup Dressage drog igång med första deltävlingen i danska Vilhelmsborg.

Det är klart för final i Folksam Ponnyallsvenska efter att Zon Väst avgjordes den gångna helgen.

Janelle Larsson placerade sig i två Grand Prix-klasser i franska St Tropez-Grimaud på söndagen. Irma Karlsson och Hannah Åkerblom tog också placering i Grand Prix.

Näsets Ryttarsällskap vann även söndagens omgång av Folksam Elitallsvenska i Norra gruppen. Med Norra gruppen färdigriden är det nu klart för final i Folksam Elitallsvenska.

Under helgen avgörs unghäst-VM i fälttävlan i franska Le Lion d’Angers. Johan Lundin på Dos si Bon blev bästa svenska ekipage på plats 21.

När du dagligen går igenom din häst och visiterar den, glöm inte att också kolla i munnen. Finns där sår eller förändringar?

Gabriella Bragée lämnar sina uppdrag inom Svenska Ridsportförbundet.

Swish: 123 270 34 78

Minsta belopp 10 kr
Ange Café, knatteridning
anläggningsavgift, tävling etc.