Nyheter från Svenska Ridsportsförbundet

Folksamfinaler i Falsterbo

(2020-08-12 14:24)
Pontus Westergren på Diabelle EMS vann på onsdagen Folksam Open-finalen för sexåriga hästar i Falsterbo. Stoet med härstamningen Diarado’s Boy-Quite Easy är uppfött och ägs av Erik Strömqvist.

Med anledning av gällande restriktioner tog förbundsstyrelsen den 24 juni beslut om tillfälliga ändringar och kompletteringar av TR, tävlingsreglementet. Reglerna är reviderade och gäller från 10 augusti.

Årets Folksam SM i hoppning blir speciellt. Det blir ett startfält med närmast internationell prägel, på en välrenommerad tävlingsplats som inte haft SM förut, ingen publik , men ändå en fullmatad vecka med tävlingar för unghästar, ponny och häst.

Svensk fälttävlan lyfter i helgen till nya höjder när Hermanstorps Kör- & Ridklubb arrangerar den första nationella trestjärniga tävlingen i Sverige på många år. Och ryttarna är sugna på att tävla, det blir dryga 200 starter i totalt åtta klasser.

Häng med på sportkörning i helgen när Karolina Swärdh tar oss med bland hästar, kuskar och bakom kulisserna hos Åstorpsortens ryttarförening där Krika Hästsportförening fixar tävlingar för ponny, häst, enbet, par och fyrspann.

Patrik Kittel med Delaunay OLD vann båda Grand Prix-klasserna vid de internationella tävlingarna i Budapest.

Den här säsongen kommer Ponny-SM i dressyr och lag-SM i dressyr att avgöras under samma helg, vecka 44.

Finalen i Longines FEI Nations Cup i Barcelona i oktober är inställd, meddelar FEI.

Nu stå det klart att årets upplagor av både Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska kommer att avgöras under hösten. Coronapandemianpassade regler och alla tävlingsplatser är klara.

(Uppdaterad 6 augusti) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

Nya diplomerade ridlärare

(2020-08-05 13:00)
Vi hälsar en hel rad nya diplomerade ridlärare välkomna. Nio stycken har tilldelats SRL 1 och femton stycken har tagit emot diplom för SRL II.

CHIO Aachen, World Equestrian Festival, blev inställt 2020 pga coronapandemin. Den här veckan bjuder CHIO Aachen på höjdpunkter från tävlingen 2019.

Peder Fredricson med H&M Crusader Ice vann ATG Riders League Grand Prix på Sundbyholm på lördagskvällen. Emma Emanuelsson och Joyful vann ATG Riders League 1,35-hoppning tidigare på kvällen.

En bra tränare gör den svåra rid/körkonsten enkel, får dig och din häst att utvecklas på just era villkor och längta till nästa träningspass!

En annorlunda Pride

(2020-07-31 15:00)
Den här veckan är det Stockholm Pride, och om allt varit som vanligt skulle ridsporten tåga tillsammans med idrotten i den fantastiska Prideparaden på lördag.