Nyheter från Svenska Ridsportsförbundet

Henrik Ankarcrona var i tuff konkurrens en av de nominerade till priset som Årets Ledare på Idrottsgalan. När priset delades ut under måndagskvällen var det Greg och Helena Duplantis som stod som vinnare.

Årets hästskötare, Årets uppfödare och Årets tränare. Här är de nominerade i tre av Ryttargalans åtta stolta priskategorier.

Utveckla din förening genom Projektstödet. Fokus är verksamhet för ungdomar, ryttarutveckling och ledarutbildning. I år kan föreningar söka stöd som syftar till att att utveckla barn- och ungdomsidrott. Ansökan öppnar den 20 januari.

Nära tre av fyra medlemsföreningar har en positiv inställning till Svenska Ridsportförbundet och majoriteten är också som helhet nöjda med förbundets verksamhet. Föreningarnas synpunkter är viktiga i ridsportens fortsatta utvecklingsarbete.

Malin Baryard Johnsson är tillbaka på den internationella tävlingsbanan, närmare bestämt i Oliva, Spanien. I helgen blev det en GP-placering med H&M Indiana och flera felfria rundor med några av morgondagens stjärnor.

Vem är den starkast lysande stjärnan i ridsporten på 2000-talet hittills? Nu kan Ridsportsverige avgöra genom att rösta fram sina favoriter i ”Stjärnornas stjärna i ridsporten”. Ett stolt publikpris på Ryttargalan 2020 i samarbete med Saab.

Nu är det bestämt när anmälan öppnar till tävlingarna vecka 4 2021, de första efter tävlingsstoppet. Det blir onsdag 20 januari kl. 18.00.

Tyska världscuparrangörerna Leipzig (hoppning) och Neumünster (dressyr) är de senaste i raden arrangörer som tvingas ta beslutet att ställa in sina världscupdeltävlingar till följd av coronapandemin.

Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret 2020. Ansökan öppnar den 15 januari och kan göras fram till 26 januari 2021 klockan 12.00.

(Uppdaterad 2021-01-14) Med gällande nationella allmänna råd och pandemilagen som trädde i kraft den 10 januari 2021 finns mycket att ta hänsyn till i ridsportens verksamheter. Här finns information om vad som gäller samt checklistor att ladda ned.

Uppgifter om medlemsantal ska rapporteras till Svenska Ridsportförbundet senast 15 januari 2020. Rapporteringen görs via Idrott Online Klubb.

Dags för årsmöten

(2021-01-13 14:03)
Årsmötet är föreningens viktigaste möte. För 2021 är grundregeln att årsmöten ska genomföras på ordinarie tid, det vill säga i enlighet med föreningens stadgar, i februari. RF har tagit fram en guide för att genomföra årsmötet digitalt.

Svenska Ridsportförbundet kommer att erbjuda tävling för yrkesverksamma inom ridsporten. Förbundet avgör vem som kan bedriva yrkesmässig idrott inom förbundets verksamhetsområde. Här finns en guide över hur du ansöker om verifiering i TDB.

Med anledning av fredagens regeringsbeslut om en ny pandemilag och tillhörande begränsningsförordning för bland annat sportanläggningar, ser Svenska Ridsportförbundet över hur de nya reglerna påverkar ridsporten.

Ge mig ett L, ett U, ett R, B och O! Vad blir det? Jo, Likabehandling, Utbildning/Utveckling, Respekt, Bra förebilder och Omtanke = Lurbo Ridklubb.

Swish: 123 270 34 78

Minsta belopp 10 kr
Ange Café, knatteridning
anläggningsavgift, tävling etc.