Nyheter från Svenska Ridsportsförbundet

Föreningar som driver verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar kan söka medel från Kungaparets Bröllopsfond.

Det blev svenska segrar både i GP-hoppningen och i dressyrens kür-klass i norska Lilleström i helgen.

Under lördagen avgjordes årets upplaga av distansrittens vinterlopp, Vasaritten.

Stiftelsen Göteborg Horse Show delar varje år ut stipendier till elitsatsande juniorer och unga ryttare, kuskar och voltigörer. I år får elva lyckliga motta stipendiet som delas ut under Gothenburg Horse Show lördag 22 februari.

Tävlingssäsongen tar nu fart på allvar och förbundsveterinär Peter Kallings påminner om att vara vaksam på smitta. FEI manar till ökad vaksamhet om EHV-1.

Svenska Ridsportförbundet satsar på unghästutveckling 2020. Hästar i åldern 6-8 år som har meriter från fjolårets unghästfinaler bjuds in till träningstillfällen på Flyinge och Strömsholm för att få råd och stöd för framtiden.

Nya medlemsföreningar

(2020-02-12 15:41)
Vi hälsar tre nya föreningar välkomna som medlemmar i Svenska Ridsportförbundet.

LGCT Stockholm & Stockholm Horse Week släpper flera spännande nyheter i programmet inför tävlingarna 2020.

Sverige har hela fem representanter på startlinjen när världscupen i dressyr, FEI Dressage World Cup, kommer till Scandinavium och Gothenburg Horse Show.

Lottat i allsvenskorna

(2020-02-11 15:00)
Nu är lottningen för årets upplaga av Folksam Elitallsvenska, Folksam Ponnyallsvenska samt Ridsportallsvenskan div 1 klar.

Rolf-Göran Bengtsson, Linda Heed, Erica Swartz, Emma Emanuelsson och Daniel Svensson är de sista svenska hoppryttarna att bli klara för Gothenburg Horse Show nästa vecka.

Svenska Ridsportförbundet rustar för framtiden. Ryttarutvecklingsprogrammen har redan satt avtryck med flera framtidslöften som blommat ut. Och intresset för att få plats i programmen är stort bland unga ryttare.

Ryttare och hästar har kvalat i hela landet. Nu står klart vilka som får rida final i GHS Young Rider Cup, Morgondagens Vinnare och Lövsta Future Challenge Jumping U25. Dessutom blir det premiär för U25-dressyr i Scandinavium. Kolla in startfälten!

Sverige är med på listan över de nationer som kvalat till Paralympics i Tokyo senare i sommar. Totalt finns platser för 15 lag och 18 individuella ryttare till Paralympics.

Svenska Ridsportförbundets styrelse hat tidigare fastställt ordförande, och i förekommande fall, vice ordförande, för förbundsstyrelsens utskott, nämnder och råd.