Nyheter från Riksidrottsförbundet

Sex idrottsföreningar och två konstnärer tilldelas stipendier på 100 000 kronor och 200 000 kronor vardera ur Tore A Jonassons stiftelse. Riksidrottsförbundet samarbetar med stiftelsen som också driver Konsthall 16 på Riksidrottsmuseum.

Idrottsrörelsen har gett förslag till Folkhälsomyndigheten på hur äldre tonåringar ska kunna träna smittsäkert. RF:s ordförande Björn Eriksson hoppas på snabbt svar för att inte tappa den åldersgruppen, berättar han i en intervju om coronaarbetet.

Regeringen har tillsatt en utredning för att stärka arbetet mot matchfixing. Utredningen ska bland annat föreslå åtgärder för att undanröja hinder för informationsdelning mellan berörda aktörer såsom myndigheter, spelbolag och idrottsrörelsen.

Förtydligande: Sedan 24 november är maxgränsen åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som exempelvis idrottsevenemang med publik. Träningar omfattas inte av förbudet. För träningar gäller lokala allmänna råd.

Regeringen har idag beslutat enligt förslag att begränsa antalet personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, med undantag för begravningar.

Under fredagen får idrottsföreningar besked om summan av kompensationsstöd för perioden juli–september. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbats värst får mest stöd.

Barn och ungdomar måste få fortsatt möjlighet att träna under vintern. Det är helt avgörande för ungas fysiska och psykiska hälsa. Därför måste det klargöras att den normerande delen om åtta personer inte gäller barns och ungdomars träning.

Ishockey, fotboll och friidrott är idrotterna som får mest stöd för att hantera den fortsatta coronakrisen. Här hittar du listan med fördelning av kompensationsstöd per specialidrottsförbund.

554 miljoner betalas ut i kompensationsstöd till över 2300 idrottsföreningar och till större evenemang. Pengarna börjar betalas ut på måndag den 23 november.

Skärpta lokala allmänna råd införs i regionerna Dalarna, Gotland, Värmland och Västmanland fram till och med 10 december på grund av ökad smittspridning.

Med anledning av rådande pandemi och den ökande smittspridningen har RF och SVT i samråd med Borås stad beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2021.

I kväll den 11 november är det premiär för den tredje säsongen av UR:s (Utbildningsradion) dokumentärserie Idrottens himmel och helvete. Det första av sex program i serien handlar om idrott och kriminalitet.

RF:s Idrottsrapport är här för andra gången. Där hittar du färska siffror om idrottsrörelsens strategiarbete mot 2025, exempel på vad som händer i föreningar och förbund och en genomgång av idrottsrörelsens utvecklingsresor.

Skärpta lokala allmänna råd införs i regionerna Kalmar, Västerbotten och Norrbotten fram till och med 8 december på grund av ökad smittspridning, meddelar Folkhälsomyndigheten.

Riksidrottsförbundet förlänger sitt mångåriga samarbete med Svenska Spel. Avtalet är värt 42 miljoner kronor och sträcker sig till och med den 31 december 2022.

Swish: 123 270 34 78

Minsta belopp 10 kr
Ange Café, knatteridning
anläggningsavgift, tävling etc.