Hindermaterial -info

Nytt hindermaterial på TRK!

Styrelsen vill rikta ett stort tack till alla som sålt lotter för vår ridklubb. De pengar vi tjänat har vi använt till att köpa nytt hindermaterial. Det har varit efterlängtat och vi hoppas att det kommer att uppskattas av medlemmarna.

Det finns dock några saker som vi bör vara noggranna med för att hindren ska hålla länge:

1. Tänk på att bommarna inte får bli liggande på marken utan de ska läggas eller ställas upp på hindren. Det är trä inuti som suger upp vatten även om det är plast på utsidan och bommarna blir tunga när de blir blöta och kan ruttna.

2. De fyra blå bommarna är endast lämpliga för cavaletti och inte som hinderbommar eftersom de är för lätta om man river och hästarna kan trassla in sig och gå omkull.

3. De godkända säkerhetsskållorna (bomhållarna), ska placeras på minst ena sidan vid oxrar och stighinder av säkerhetsskäl enligt rekommendationer från FEI (Det internationella Ridförbundet). Säkerhetsskållorna löser nämligen ut om hästen inte når över hela hindret och därmed minskas skaderisken. Enligt tävlingsreglementet är detta ett krav som vi ska följa.

Styrelsen för Tranås Ridklubb
Juni-20