Anläggningen

Tranås Ridklubb har  7 boxar och 12 spiltor reserverade för  lektionshästar. Några av spiltorna används dock endast vid behov t.ex för klubbens mindre lektionsponnier som normalt går i en lösdriftshage med ligghall.
Det finns även 17 boxar för privatägda hästar.

Klubben förfogar över ett ridhus med en 20m x 80m stor manege och en stor utomhusridbana samt en paddock.  I anslutning till anläggningen finns hagar där hästarna har sin dagliga utevistelse, och i de närliggande skogarna finns tillgång till ett flertal ridstigar i olika slags terräng.

I stallet finns en stor sadelkammare med skåpsutrymmen för hästägare samt tvätt- och torkutrymmen. Här finns även 2 stycken spolspiltor, hovslagarbås, stallkontor, foderkammare, personalutrymmen, ett rejält utrymme för gödsel -och ströhantering och uppgång till höloft med förvaringsutrymme och lastbrygga,
    Över stallet har vi även en modern cafeteria med panoramautsikt över manegen. Här finns också handikappvänlig toalett med  duchutrymme och konferensrum, förrådsutrymmen och tävlingssektetariat.

Alla klubbens medlemmar har tillgång till anläggningens manege och ridbanor mot en fastställd Anläggningsavgift under förutsättning att man följer klubbens anläggnings/manegeregler och att anläggningen inte är upptagen.
Vill du se när manegen/ridbanan är bokad - Klicka HÄR

Uppdaterad: 16 JUL 2017 10:38