Årselever

Årseleverna är till stor hjälp för våra yngre elever då de alltid finns till hands och kan hjälpa dem med allt möjligt här i stallet. Som årselev får man en stor chans till en enorm utveckling, både som ledare, ryttare och i hästkunskap.

I år, 2018, har vi 10 st årselever i åldern 13-16 år

Nora Fäldt

Elin Berg

Elsa Johansson

Leya Argus

Nisella Åhlund

Ida Davidsson

Hannah Wibom

Julia Rickardsson

Mira Davidsson

Alva Hultberg

Som Årselev har man ett visst ansvar

Man jobbar 2 & 2 tillsammans en vardag i veckan som stallvärd.
Det innebär att man ska finnas till hands i stallet under eftermiddagen när våra yngre elever har sina ridlektionen och hjälper till före och efter. De ser också över hästarna, mockar i spiltorna, fyller vatten och håller det rent och snyggt i stallet.

Man turas också om 2 & 2 att hjälpa till på lördagsjourerna då vi arbetar kl. 7-12.
Först sköts stallet med fodring och utsläpp, samt mocka och göra stallet klart tillsammans med en av våra ordinarie personal, som sedan avslutas med hästis i 3 grupper, 10-13.

Årseleverna är också till stor hjälp under ridskoleklasserna på våra Pay & Jumper som hålls här på klubben. De får då en gratis start vid varje P&J.

Som tack för allt detta jobb får årseleverna en ridlektion i veckan.
Där emellan lägger vi in andra roliga och lärorika evenemang som kan variera väldigt mycket år till år, då eleverna själva får komma med förslag på vad de vill göra.

Nytt för i år är att våra årselever har fått varsin blockhäst.
Alltid en av ridskolans hästar som de ansvarar för lite extra, som de oftast rider på deras lektion och jobbar med långsiktiga mål som ekipage. Senare i vår är planen, för de som vill, att vi även ska åka ut och tävla på andra pay & jumper och pay & rider för mer utveckling som tävlingsryttare.

Vi ser fram emot en spännande och lärorik höst med en hel del roliga saker inplanerade!

/ Michaela Brickarp  aug-18

Uppdaterad: 21 AUG 2018 16:28