Ridskoleregler

Vill du ladda ner ridskolereglerna som pdf-fil - Klicka HÄR

• Man måste vara medlem för att rida lektion på Tranås Ridklubb. Som medlem omfattas man av vårt kollektiva försäkringsskydd.
    I medlemskapet ingår även att man hjälper till med att fortsätta sprida TRK-andan.

• Vårterminen löper från januari-juni och höstterminen löper från augusti-december. Exakta datum fastställs vartefter. Det är ingen lektionsridning på röda helgdagar, och under större evenemang /tävlingar, men på skolloven är det lektioner som vanligt.

• Hästlista finns på anslagstavlan till vänster innanför stora entrén, där står det vilken häst man ska rida.
    Går den inte på lektion ska den göras i ordning och vara klar för att föras ut till ridning på utsatt tid.
    Eleven bör därför vara på plats minst 20 minuter innan lektionens början. Uppsittning och avstigning ingår i ridtiden.

• Anmälda privathästryttare får låna lektionshäst endast i mån av tillgång och i samråd med instruktören.
    Ryttare som är uppstallade på TRK och är anmälda som privathästryttare får avdrag på ridavgiften enl. prislistan, dock inte vid enskilda tillfällen.

• Alla ridskolans elever blir tilldelad Cafeteriajour 1-2 ggr per termin samt några funktionärstimmar vid tävlingar eller evenemang. Mer information om detta finns på TRKs hemsida.
    Det är elevens eget ansvar att hålla reda på när man har dessa åtagande och att byta dag om datumet inte passar. Det är mycket viktigt för TRKs ekonomi att detta fungerar.

• Återbud till lektion skall meddelas på telefon 0703-058801 eller via e-post  This is a mailto link senast kl.15.00 på riddagen. Lämna meddelande på telefonsvararen med elevens namn, ridtid och dag om vi inte kan svara i telefon då du ringer. Annars förloras rätten att rida igen lektionen.

• Igenridning sker under terminens gång i mån av plats, man har dock inget krav på igenridning. Det är elevens eget ansvar att efterfråga igenridningstilfälle. Försök att rida igen så tidigt som möjligt på terminen.
    Igenridningar får överlåtas till annan medlem inom samma prisgrupp. Det går även att rida igen en lektion innan det avbokade tillfället. Igenridningar går ej att flytta med till nästkommande termin.

• Ridavgiften faktureras terminsvis, man har möjlighet att dela upp betalningen på 3 tillfällen per termin. Inför våren gäller december, januari och februari. Inför hösten gäller juli, augusti och september. Vid uppdelning av fakturan betalas 50 kr extra per inbetalning (administrativ avgift). Betalas ej denna faktureras avgifterna på nästkommande termin. Betalningsansvar gäller för hel termin även vid uppdelning av fakturan. Vid påminnelse om betalning påläggs 50 kr per tillfälle. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso.

• Platsen och betalningsansvar i ridskolan gäller löpande terminsvis. För nya elever gäller from första lektionstilfället.
    Uppsägning av en plats i ridskolan skall ske senast 30/11 inför vårterminen och 31/5 inför höstterminen.
    Detta är nödvändigt för terminsplanering och gruppindelning.
    Vid uppsägning efter dessa datum gäller betalningsansvar för hela den aktuella terminen.

• Alla uppsägningar skall ske skriftligt till This is a mailto link eller via post till Tranås Ridklubb, Zinkgatan 5,
    573 38 Tranås.
    Uppsägningar som lämnas till ridlärarna godtas inte.
    Om man uteblir från lektionen utan att meddela sig 4 gånger i rad förfaller rätten till platsen och terminsavgiften återbetalas inte.

• Förövrigt gäller TRKs Anläggningsregler.

• Vill du börja rida hör du av dig till TRK på telefon 0703-058801 eller via e-post This is a mailto link

• Nyheter, mer information och dokument finns på TRKs hemsida www.tranasridklubb.se

Varmt välkommen som elev på Tranås Ridklubb!

Uppdaterad: 31 OKT 2018 12:51
Skribent: Lisa Tidman