Ridskoleregler 2019-20

Vill du ladda ner ridskolereglerna som pdf-fil - Klicka HÄR

• Man måste vara medlem för att rida lektion på Tranås Ridklubb. Som medlem omfattas man av vårt kollektiva försäkringsskydd.
    I medlemskapet ingår även att man hjälper till med att fortsätta sprida TRK-andan.

• Höstterminen 2019 startar v.33 (12 augusti) och sommarlovet 2020 startar v 26 (22 juni). Vid lov är det ridning som vanligt med undantag för v 52. Det är heller ingen ridning på röda helgdagar, vissa aftnar och under större evenemang/tävlingar.

• Hästlista finns på anslagstavlan till vänster innanför stora entrén, där står det vilken häst man ska rida.
    Går den inte på lektion ska den göras i ordning och vara klar för att föras ut till ridning på utsatt tid.
    Eleven bör därför vara på plats minst 20 minuter innan lektionens början. Uppsittning och avstigning ingår i ridtiden.

• Anmälda privathästryttare får låna lektionshäst endast i mån av tillgång och i samråd med instruktören.
    Ryttare som är uppstallade på TRK och är anmälda som privathästryttare får avdrag på ridavgiften enl. prislistan, dock inte vid enskilda tillfällen.

• Alla ridskolans elever blir tilldelad Cafeteriajour 1-2 ggr per termin samt några funktionärstimmar vid tävlingar eller evenemang.
    Det är elevens eget ansvar att hålla reda på när man har dessa åtagande och att byta dag om datumet inte passar. Det är mycket viktigt för TRKs ekonomi att detta fungerar.

• Återbud till lektion skall meddelas på telefon 0703-058801 eller via e-post This is a mailto link senast kl.15.00 på riddagen. Lämna meddelande på telefonsvararen med elevens namn, ridtid och dag om vi inte kan svara i telefon då du ringer. Annars förloras rätten att rida igen lektionen.

• Igenridning sker under terminens gång i mån av plats, man har dock inget krav på igenridning. Det är elevens eget ansvar att efterfråga igenridningstilfälle. Försök att rida igen så tidigt som möjligt på terminen. Har du sagt upp ditt abonnemang måste du rida igen innan din abonnemangsperiod är slut.
    Igenridningar får överlåtas till annan medlem inom samma prisgrupp. Det går även att rida igen en lektion innan det avbokade tillfället. Igenridningar går ej att flytta med till nästkommande termin. Avbokade teorilektioner kan inte ridas igen.

• Året är indelat i fem betalningsperioder, abonnemang, med ca nio lektionstillfällen. Varje abonnemangsperiod är fristående men löper vidare om inte någon uppsägning sker inför nästa abonnemang. Alla abonnemang betalas i förskott och ditt abonnemang måste vara betalt för att du ska få rida. Det är mycket viktigt att säga upp ditt abonnemang i tid om du inte har för avsikt att rida nästkommande period. Detta för att vi ska kunna planera vår verksamhet. För abonnemangsperioder och uppsägningstider - Klicka HÄR

• Om du inte säger upp ditt abonnemang löper det på. Du måste säga upp ditt abonnemang om du tänker sluta rida. Säger du inte upp abonnemanget har du förbundit dig att betala nästa abonnemang. Utebliven betalning gäller alltså inte som uppsägning.
    All betalning för abonnemang sker via faktura som mailas ut till dig, önskar du pappersfaktura via brev tillkommer en administrationsavgift på 50 kr. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso.

• Abonnemanget sägs upp via mail till This is a mailto link eller via post till Tranås Ridklubb, Zinkgatan 5,
    573 38 Tranås.
    Uppsägningar som lämnas till ridlärarna godtas inte.

• Förövrigt gäller TRKs Anläggningsregler.

• Vill du börja rida hör du av dig till TRK på telefon 0703-058801 eller via e-post This is a mailto link

Varmt välkommen som elev på Tranås Ridklubb!

Uppdaterad: 20 MAJ 2019 21:01 Skribent: Lisa Tidman