Hoppa till sidans innehåll

Att hyra box på TRK


Tillgång till ridhus och upplyst ridbana med hindermaterial, fina ridvägar,
utbildade instruktörer, tränare i hoppning och dressyr,
fodring, in-o utsläpp, möjlighet att köpa grovfoder och strömaterial.
stor låsbar sadelkammare, fin cafeteria,
och härlig gemenskap genom ideellt arbete.....

 

Information

    Tranås Ridklubb har 17 boxar till uthyrning för privata hästar/ponnyer, denna avdelning kallas Privatstallet.
   Om det finns lediga boxar och hagplats kan korttidshyrning av boxar förekomma.

För dessa gäller lite speciella regler. TRK prioriterar dock permanenta uthyrningar.

 

   Som boxhyrare har man fri tillgång till anläggningens hästduschar, hovslagarbås, manege och ridbanor med hindermaterial - i mån av plats. Det förutsätts att man följer TRKs Anläggningsregler.   Det finns också många trevliga ridvägar för uteritt.
    Till varje box hör  ett rejält låsbart skåp i sadelkammaren som är låst nattetid och helger.  Där har man även tillgång till torkrum och - mot avgift - att få sin grovtvätt (ej vintertäcken)  tvättad. Man får förvara mattunnor och ev. ett extra skåp samt hö och halm på loftet, så länge det finns plats för det.
    På TRK finns rika träningsmöjligheter, det kommer regelbundet tränare i såväl hoppning som dressye och ridskolan har utbildade instruktörer som även kan undervisa privat. Vidare arrangeras ett antal träningstävlingar samt lokala/regionala tävlingar under året.

 

    I boxhyran ingår fodring 3 gånger dagligen med de hinkar o kassar som boxhyraren har ställt i ordning, samt in-och utsläpp av hästen i hagen. Allmän hästskötsel, mockning m.m. sköts av hästägaren själv. Vissa extratjänster som tex byte av morgontäcke eller extra intag till hovslagare kan dock normalt utföras av stallpersonalen mot en extra avgift som efterfaktureras. Under sommaren ansvarar hästägarna själv för hästarnas skötsel, när inte personalen jobbar eller har semester. Bete erbjuds endast i mån av tillgång.
     På TRK kan man köpa grovfoder och torv eller spån som då faktureras efter förbrukning i efterskott till självkostnadspris. Man får dock gärna ha sitt eget, om det finns plats för det.

 

    Alla fasta boxhyrare har helgjour tillsammans med en annan boxhyrare ca var åttonde helg, och alla boxhyrare, även ev. korttidsboxhyrare, har extrajourpass under storhelger (jul, nyår, påsk etc.) samt vissa röda dagar när inte personalen jobbar.
    Detta innebär att man fungerar som stallpersonal, även för ridskolans hästar. Läs gärna ”Rutiner för stalltjänst” på vår hemsida eller på anslagstavlan i stallet för mer information om vad som ingår i jouren.
     På sommaren delar alla boxhyrare på tillsynen av ridskolans beteshästar i hagarna när personalen inte jobbar.

     Stalljouren är obligatorisk, vid förhinder ligger det på boxhyrarens ansvar att byta eller hyra in en godkänt jourvikarie.

 

Man skall också delta i utlysta boxhyrarmöten, samt ett antal arbetsdagar om året och ställa upp som tävlingsfunktionär eller cafeteriapersonal på minst en av årets stora tävlingar. Har man förhinder själv får man dock representeras av en kunnig person över 15 år.

 

    TRK har ingen fast anställd vaktmästare. Vaktmästaruppgifterna utförs till dels av stallpersonalen och ibland även säsongs- eller beredskapsarbetare. En stor del av vaktmästeriet utförs ideellt  och boxhyraren får därför gärna själv åtgärda nödvändiga reparationer etc. på anläggningen och i hagarna.

 

   TRK är förövrigt helt beroende av ideella krafter, så som boxhyrare förvantas man  att bidra med en del ideellt arbete på anläggningen och vid förekommande arrangemang under året.

 

Viljan att arbeta för klubbens bästa, och lojalitet med TRK är alltid nummer ett.

 

 

    Hästarna på TRK hanteras ibland av olika och även relativt ovana personer, uppstallade hästar måste därför vara lätthanterliga och okomlicerade.
    Alla hästar måste godkännas av TRKs box - och hagansvarige innan uppstallningen och det är också den box- och hagansvarige som bestämmer vilken hage som hästen skall gå i.
På TRK är det endast konvalecenthästar som går ensamma i hagen.

    Vad som för övrigt gäller för godkännandet av hästar, hagar o boxar m.m. finns att läsa  i dokumentet ”Regler för privatägda hästar på TRK” med tillhörande "Smittsäkerhet i häststall" och fler regler finns definerade i boxhyrarnas avtal.

 

    På Tranås Ridklubb finns även en ridskola. Privatstallet och ridskolan är beroende av varandras existens och därför måste de både kunna samarbeta och ta hänsyn till varandra. För Privatstallets del innebär det bl.a. att man måste ställa lite större krav på säkerheten, uppstallade hästar och boxhyrare än vad som kanske är vanligt i ett mindre privatstall.

 

     Ömsesidig hänsyn, samarbetsförmåga och kompromissvilja är överhuvudtaget ledord när man har box i ett så pass stort stall.

 

     Boxhyraren undertecknar ett hyresavtal där villkor, samt båda parters skyldigheter och rättigheter är beskrivna. När avtalet har ingåtts faktureras permanenta boxhyrare en depositionsavgift på 3600 kr. som återbetalas senast 3 månader efter att avtalet upphört och boxen m.m. har besiktigats och godkänts.
    Kallhyran betalas månadsvis i förskott och är f.n. 1650 krför permanenta boxhyrare- Icke medlemmar i TRK betalar 100 kr extra per månad. Man har 2 månaders uppsägningstid av avtalet.

    Andrahandsuthyrning av box är inte möjlig på TRK, men permanenta boxhyrare har förmånen att kunna låna ut sin box och ev. sadelkammarskåp, under förutsättning att utlåningssreglerna följs.

 

 

Hur får man en box? Läs mer HÄR

 

 

Välkommen som boxhyrare på TRK

 

För frågor angående boxavtal, boxplats, överlåtelser, köplacering, köansökan m.m.

Kontakta Lisa Tidman

Tfn: 0708-829905

e-post: This is a mailto link

 

 Här finns dokumentet "Att hyra box på TRK" som pdf-fil för utskrift

Uppdaterad: 01 NOV 2018 11:52 Skribent: Lisa Tidman

Kontakt & karta 


Se här när

Manegen/Ridbanan
är bokad
 


Det är mycket viktigt att
Cafeterian hålls öppen
Se här när det är

din tur att stå


Köp eller skänk
begagnade ridkläder/saker i TRKs
Loppisskåp


Se här vem som är
TRKs Sponsorer

TACK för er hjälp!

Så kan DU eller ditt företag
sponsa TRK


Stöd TRK genom att göra
dina nätinköp via
SponsorhusetBesök gärna TRKs sida på

 facebook

Eller INSTAGRAM
Följ tranasridklubbLäs mer HÄR


STÖD TRK
KLICKA HÄR

 När du ska spela på

Svenska spel logo

 


Stöd Tranås Ridklubb 
via Svenska Spels Gräsroten
Anslut ditt spelkort till TRK


Väder Tranås

Postadress:
Tranås RK - Ridsport
Zinkgatan 5
57338 Tranås

Kontakt:
Tel: 0703058801
E-post: This is a mailto link

Se all info