Nyheter från Smålandsidrotten

Jonathan Hedström har haft en lång och framgångsrik karriär som ishockeyspelare. Men bakom den lyckade fasaden fanns en människa som - enligt sin egen beskrivning - "mådde piss". Lyssna på hans i historia i Gislaved den 30 januari.

Årets komet 2018 i Småland är vattenskidåkaren Tim Törnquist. Törnquist kommer från vattenskidsklubben Svanen i Strömsnäsbruk och rankad nummer 1 i Europa i sin gren slalom.

Du finner nu vårens utbildningsaffisch samt alla datumen för vårens kurser på vår utbildningssida. Välkommen med din anmälan!

Ta chansen att delta i webbseminarier för idrottsföreningar som genomförs via Skatteverket. De två uppkommande seminarierna är "Idrottsföreningen som arbetsgivare" och "Idrottsföreningen lämnar kontrolluppgift".

Idrottsrörelsen håller på att förändras. Varje dag tar vi ännu ett steg på resan mot en mer nyfiken och välkomnande idrott. Häng med till Växjö och lär dig mer!

Ett av Smålandsidrottens uppdrag är att stödja specialidrottsdistriktsförbunden (SDF) i Småland. 2019 års satsningar består av inblickar i ämnen som folkhälsa, jämställdhet, samsyn och antidoping.

Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson skriver, tillsammans med 12 andra organisationer, i Östgöta Corren om civilsamhällets engagemang och ideella arbete som bygger demokrati, fungerar som ett kitt i samhället och håller ihop Sverige.

Stålbucklan är en distriktslagsturnering i ishockey för tjejer 12-16 år. År 2019 spelas turneringen i Alvesta, Diö, Ljungby, och Rydaholm den 21-24 februari.

Riksidrottsförbundet intensifierar arbetet mot hot, våld och trakasserier mot medarbetare inom idrottsrörelsen och lanserar nu, tillsammans med Brottsofferjouren, stod@rf.se.

Josefine Nordh från Ölmstad rid- och körsällskap tilldelas ett stipendium på 20 000 kronor ur prins Bertil och prinsessan Lilians idrottsfond.

Dr. Dean Kriellaars besökte Växjö för att prata om begreppet rörelseförståelse. Under tisdagen arrangerades två olika pass. En föreläsning för representanter från exempelvis skolvärlden, och ett mer praktiskt pass för ledare och utbildare.

Finalisterna för Årets idrottsförening i Årets Eldsjäl är utsedda. Årets tema för kategorin är seniorverksamhet. Bland finalisterna finns Småländska Korpen Växjö som möjliggör fysisk aktivitet för alla hela livet.

Idrottsombudsmannen ger råd och stöd om du misstänker att någon bryter mot idrottens värdegrund och via visselblåsartjänsten kan du anmäla allvarliga missförhållanden inom idrotten.

Barn och ungdomar slutar idrotta allt tidigare. Nationellt går kurvan för antal aktiva inom idrottsrörelsen nedåt redan vid elva årsålder. Fotbollsföreningen Habo IF har också drabbats av detta. Nu vill de vända den negativa trenden.

Tisdagen den 20 november kommer Dr Dean Kriellaars (Can) till Växjö och håller en inspirerande föreläsning kring rörelseförståelse/physical literacy.