Nyheter från Smålandsidrotten

För ett lyckat Riksidrottsmöte i maj, genomförde hela Smålandsidrottens personal och styrelse en värdskapsutbildning. På plats, hela vägen från huvudstaden, var också Kristiina Sagbrant, Riksidrottsförbundet.

Föreningar i Kalmar län fick i helgen testa på en utvecklingshelg med temablock. Ett upplägg som blandar pass, erfarenhetsutbyte mellan föreningarna och egen tid till exempelvis styrelsemöte.

Nu har Skatteverket två aktuella webbseminarier för idrottsföreningar. Anmäl dig redan idag för att säkra en plats!

Är du plus 65 år? Vill du lära dig mer om hälsa, kost och motion?

Extra årsmöte i Växjö

(2019-03-05 07:44)
Smålandsidrotten, samlingsnamnet för Smålands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Småland, avhöll ett extra årsmöte i Växjö under måndagskvällen.

Visste ni att vi erbjuder cirka 200 kurser och föreläsningar per år! Våra kurser vänder sig till dig som är engagerad inom idrotten, både på föreningsnivå och förbundsnivå; styrelse, tränare, ledare, aktiva, föräldrar, volontärer och anställda etc.

Välkommen till två föreläsningar om jämställdhet och inkludering inom idrotten. Sofia B Karlsson, Riksidrottsförbundet, besöker Jönköping 11 mars och 24 april föreläser Isabelle Widmark, FairPay, och Linda Wijkström, Elitfotboll Dam.

RF:s kampanj Min andra idrott syns just nu landet runt på Arlas mjölkpaket. Budskapet till alla barn är: Håll på med flera idrotter! Det hjälper dig att vara aktiv hela livet – och bli bäst.

Fotbollsföreningen Habo IF har påbörjat ett långsiktigt värdegrundsarbete för att få så många som möjligt att idrotta så länge som möjligt. För att kunna arbeta närmre dessa frågor har föreningen nu anställt en verksamhetsutvecklare på 50 procent.

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har, tillsammans med Bandyförbundet, Basketbollförbundet, Fotbollförbundet och Ishockeyförbundet, utarbetat en ny webbaserad utbildning för publikvärdar.

Smålandsidrotten arrangerar i anslutning till Riksidrottsmötet en kvalitativ mötesplats – Kommun- och regionskonferens (för Småland) – med stora inslag av erfarenhetsutbyte.

Länsförsäkringar Jönköping delar, tillsammans med Smålands Idrottsförbund, varje år ut fyra stycken juniorstipendier i Jönköpings län till aktiva idrottsutövare.

En ryttare och en ishockeyspelare får ta emot P4 Kalmars sportkometpriser för 2018.

Smålandsidrotten har utsett Jönköpings kommun till Årets idrottskommun 2018.