Nyheter från Smålandsidrotten

Idrottens dag i Växjö

(2019-09-17 07:00)
Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras på 25 platser i 18 av RF:s distrikt, utspridda från norr till söder. Oavsett var du bor ska det finnas ett evenemang åtminstone inom rimligt reseavstånd.

Nu har Skatteverket två aktuella webbseminarier för idrottsföreningar. Anmäl dig redan idag för att säkra en plats!

Nu finns webbkursen ”Introduktionsutbildning för föreningsledare” som ska ge dig en första inblick i vad det innebär att vara föreningsledare inom idrotten och inspirera dig i ditt viktiga uppdrag.

Visste ni att vi erbjuder cirka 200 kurser och föreläsningar per år! Våra kurser vänder sig till dig som är engagerad inom idrotten, både på föreningsnivå och förbundsnivå; styrelse, tränare, ledare, aktiva, föräldrar, volontärer och anställda etc.

17 duktiga unga ledare från Småland fick ta emot ledarstipendier från Folksam i helgen.

Idrottsforum är mötesplatsen för idrottsföreningar och lokala politiker i Jönköpings kommun. Syftet är en dialog kring den lokala idrotten. Vi ses väl den 22 oktober?

En trygg idrott är en idrott fri från mobbning, trakasserier, hot, våld och övergrepp. En idrott där alla känner sig välkomna och delaktiga och får delta och utvecklas efter sina egna förutsättningar.

Ansök om LOK-stöd för vårens aktiviteter (aktiviteter bedrivna 1 januari - 30 juni 2019). Ansökan ska vara inskickad via föreningens IdrottOnline-sida senast den 25 augusti klockan 23:59.

Allan Svensson

(2019-08-14 07:29)
Smålands Idrottsförbunds hedersordförande Allan Svensson har avlidit i en ålder av 88 år.

Move for fun som hölls den 12 juli på Ekerum Resort på Öland under Victoriadagarna blev en väldigt lyckad tillställning med cirka 5000 besökare under dagen.

Från och med den 1 juli 2019 gäller en ny tobakslag som innebär utökat rökförbud, bland annat vid idrottsanläggningar.

Du finner nu höstens utbildningsaffisch samt alla datumen för höstens kurser på vår utbildningssida. Välkommen med din anmälan!

Idrottens försäkring som erbjuds av Folksam, i samarbete med Riksidrottsförbundet, har uppdaterats och bytt namn.

Vid Riksidrottsmötet i Jönköping fick sju smålänningar ta emot Riksidrottsförbundets förtjänsttecken för sina mångåriga ledarinsatser i den svenska idrottsrörelsen.